Database-update

Het tijdig bijwerken van de programmadatabases zorgt ervoor dat de computer altijd beschermd is. Anti-Virus voor Bestanden, Veilig Browsen en virusscans gebruiken programmadatabases voor het detecteren en neutraliseren van virussen en andere malware op uw computer. De programmadatabases worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe dreigingen en methoden om ze te neutraliseren. Daarom is het belangrijk dat je de databases regelmatig bijwerkt.

Het Kaspersky-programma downloadt programmadatabases, programmamodules en nieuwe programmaversies vanaf de Kaspersky-updateservers en installeert ze op de computer.

Opmerking: je hebt toegang tot het internet nodig om verbinding te maken met de updateservers en updates te downloaden.

Updates voor de programmadatabases kunnen op een van de volgende manieren worden gedownload:

Automatische downloads van database-updates voor het Kaspersky-programma inschakelen en uitschakelen

Controleer of de database van het Kaspersky-programma is bijgewerkt

Je kunt het programma ook bijwerken vanaf My Kaspersky. Voor meer informatie over het bijwerken van het programma vanaf My Kaspersky raadpleeg je de Help van My Kaspersky.

Je kunt ervoor kiezen om nieuwe versies van het programma automatisch te installeren, om meldingen te krijgen als nieuwe versies beschikbaar zijn of om de installatie van nieuwe versies uit te schakelen.

Kiezen wat je wilt doen wanneer nieuwe programmaversies beschikbaar zijn

Handmatig zoeken naar een nieuwe versie van het programma

Je kunt ook zoeken naar een naar nieuwe versie van het programma door te klikken op Zoek naar nieuwe versies op het tabblad Werk bij van het venster met programma-instellingen.

Tijdens een update worden de programmaversie en programmadatabases vergeleken met deze die momenteel beschikbaar zijn op de updateservers. Als de nieuwste versie van de databases is geïnstalleerd op de computer, zie je in het venster Update een bericht met de melding dat de programmadatabases up-to-date zijn. Als de databases van het programma verschillen van deze die momenteel beschikbaar zijn op de updateservers, worden alleen de ontbrekende onderdelen van de update gedownload naar en geïnstalleerd op de computer. Incrementele updates van programmadatabases nemen minder tijd in beslag en vereisen minder internetverkeer.

Het Kaspersky-programma geeft een gedetailleerd rapport over de resultaten van updatetaken in het venster Rapporten.

Een rapport over een updatetaak bekijken